close
FIGYELEM! Webáruházunk még nem aktív!
A megrendelt termékeket nem szállítjuk ki!
 
Blog

LED lámpák, izzók, szalagok tulajdonságai

2023.03.29 14:39
ElektroPark

Rövid segítség a megfelelő termék kiválasztásához. Amennyiben érdekel mit jelentenek a feltűntetett adatok a LED termékek dobozain, ez a bejegyzés neked készült.

LED szalagok, LED lámpák, izzók tulajdonságai

  • W = Watt (felhasznált energiateljesítmény)
    A Watt az energia egysége. Például a hagyományos 60W-os izzók sokkal több energiát használnak, mint a 3W-os LED lámpák. De a Watt mértékegység csak azt mutatja, mennyi energiát használ fel egy izzó, azt nem tudjuk meg belőle, hogy mennyi fényt kap.
     
  • Lm = Lumen (fényerősség mértéke)
    A Lumen méri a fényáramot, olyan izzóból, ami minden irányba egyenletesen sugároz. Nagyobb fény = magasabb Lumen szám. Watt átszámolása lumen-be:
    Szorozza meg a Watt számot kb. 10-zel, és így megkapja egy hagyományos izzó Lumen számát. 60W-os izzónak 600 Lumen a fényárama. A LED izzók esetében 10 helyett 60-70-nel kell megszorozni a Watt számot.
     
  • Cd = Kandela
    A Kandela méri a fényt az olyan izzókból, amik egy irányba sugároznak (reflektor). Nagyobb fény = nagyobb Kandela szám.
     
  • K = Kelvin
    A termodinamikai hőmérséklet mértékegysége a Kelvin. Vagyis a LED világítás esetében ebből tudható meg, hogy milyen a LEDes lámpa fénye (sárga – meleg, vagy kékes – hideg). Magasabb Kelvin = kékesebb fény, alacsonyabb Kelvin = sárgásabb fény. A hidegfehér színű LED lámpák általában 5.500-6.000 K közötti, a melegfehér LEDes lámpák 2.700-3.500 K közötti hőmérséklet tartományban bocsájtanak ki fényt.

 

Forrás: ofe.hu

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.